کله جوش
یکی از غذاهای مورد علاقه مردم جندق و بیابانک است. کشک را هم به صورت ” کله جوش ” مصرف می کنند و هم پس از ساییدن، با سبزی و نعناع خشک و پیاز همانطور سرد تناول می کنند. در ” کله جوش ” بنه ساییده شده هم می ریزند تاهم مقوی باشد و هم خوشبو.
شل شلی
” لواش گندم ” آرد گندم را خمیر می کنند و آنرا روی تاوه ” ساج ” می پزند. انگاه آنرا به روغن و شیره خرما می آلایند و می خورند.
اشکنه
ابتدا پیاز داغ درست می کنند و در آن آب می ریزند و چند تا تخم مرغ در آن می شکنند و وقتی تخم مرغ ها سفت شد اشکنه حاضر است.
آب ترشو
اشکنه ای است که با قره قروت ” ترف ” درست میشود.
انواع آش
آش هنگ
هنگ علف انغوزه است. این گیاه بو و مزه تندی دارد و در اوایل بهار در دره کوهها می روید. آش هنگ همانند دیگر آش ها تهیه میشود و تفاوت آن در سبزی آن است.
پشت غربالو
آشی است که از سبزی و خمیر درست می شود. و خمیر آنرا به پشت غربال می مالند تا بصورت قطعات کوچک درآید. آنگاه با برگ چغندر و آب در دیگ میریزند و می جوشانند. از دیگر انواع آش می توان از آش جو، آش ارزن ، آرد و شولی نام برد.
برونی
برگ چغندر یا اسفناج را می پزند و با کشک یا ماست می خورند.
حلوا
آرد را با شکر و روغن سرخ می کنند و برای اینکه خوش رنگ شود زعفران و یا زردچوبه به آن می افزایند.
پلو زردو
یک نوع پلو می باشد که در خور از ارزن کوبیده و برگ کلم می پزند.
لواش چرب سمنو
آرد سمنو را خمیر می کنند و روی ساج می اندازند. پس از آنکه قرمز شد با روغن و شیره خرما می آلایند.
کماچ سمنو
کماچی است از سمنو که پس از پخته شدن با شکر تناول می شو.د.
یخنی
خوراکی که مواد اولیه آن عبارت است از حبوبات، گوشت و چغندر پلو و نان کادر و معاش: کادر و معاش دو گیاه بیابانی است و دانه های ریز روغنی دارد. این دانه ها را برشته و آرد می کنند و از آرد آن نان و از دانه های برشته پلو می پزند . این خوراک را دیگر کسی تهیه نمی کند.
لنده
آردی است از جوبرشته شده که به آن آرد سیره می گویند. این آرد را با خرما چنگ می زنند و حلوایی به نام لنده پدید می آید.
شیره روغن
روغنی حیوانی را با شیره خرما در هم می آمیزند غذایی پر انرژی پدید می آید.
چنگال( چنگمال )
چنگال آمیزه ای از خرمای زرد، روغن حیوانی، زعفران، هل، دارچین، زنجبیل، لواش سمنو، سیاه دانه، کنجد است که پس از چنگزدن و مالیدن از خوردنیهای سفره نوروزی به شمار می رود.