معرفی جاذبه توریستی نارين قلعه

10 دقیقه
فروردین 12, 1402
بدون دیدگاه
سر فصل های مقاله

معرفی نارين قلعه

یکی از کهنترین قلعه های منطقه و حتی در ردیف حصارها و دژهای قابل توجه در ایران است. از زمان ساخت آن سند مکتوبی در دست نیست، ولی با استفاده از نحوه ساخت و با توجه به قلعه های مشابه مجاور ان از جمله قلعه جندق و به استناد برخی روایات محلی مربوط ، می توان آن را از بناهای دوره ساسانی و یا حتی کمی پیش از آن زمان شمرد. مسلم است که هنگام بازدید ناصر خسرو از آن، قلعه ای استوار بوده است. سبک بنای قلعه نشان می دهد که طراحی و احداث آن به دست افراد متخصص و کارشناسان نظامی صورت گرفته است. این قلعه دژی مستحکم بر سر راه کاروانیان بود.

گرد امدن روستاها به دور قلعه و نه در امتداد مظهر قنات نمایانگر ان است که قلعه عامل قوی تری در جذب و شکل گسترش روستا بوده است و احتمالا ارتباطی با معیشت مردم نیز داشته است. به این ترتیب که راه های تجاری به دلیل اهمیتی که قلعه بیاضه و قلعه مشابه ان درجندق داشته از کنار این قلعه می گذشت. و مردم روستا نیازهای خود را از طریق کاروان هایی که از آنجا عبور می کردند تامین می نمودندمساحت قلعه حدود 1000 متر مربع است. در اطراف ان خندقی به عمق 10 تا 12متر و پهنای 7 الی 8 متر و ارتفاع 30الی 40 متر دیوار بالای قلعه وجود دارد. راه عبور قلعه از پل متحرکی که بر روی خندق گذارده می شد انجام می گرفته است. آبی که در داخل خندق جریان داشته از قنات کنار قلعه بوده که به طور متوالی آب در درون خندق جریان داشته است.

در زمان حمله نایب حسین کاشی به بیاضه و ناامن بودن اطراف آن چندین حلقه چاه در درون قلعه حفر شده و اب مردم از آنجا تامین می شده است.

همچنین قلعه دارای امکانات و تجهیزات مختلفی بوده از قبیل کانال داخلی، چاه های متعدد برای آب گیری، سه گود یا میدانگاه محل تجمع، اتاقک و راهروهای پیچ در پیچ در پنج طبقه.ظاهر قلعه بی نظم اما در معنا از نظمی منطقی پیروی می کند که متکی بر محاسبات دقیق هندسی و معماری بوده است.

از فضاها به نحو بسیار مطلوب استفاده می شده، به عنوان نمونه در گوشه هر اتاقک یک یا دو سوراخ وجود دارد که درون آن ها خمره های گلی بسیار بزرگ جهت حفظ مواد غذایی در مواقع تهاجم یاغیان تعبیه شده است .

در قسمت جنوبی قلعه، درب ورودی بنا قرار دارد. اندازه درب در مقابل شمایل قلعه بسیار حقیر است و به نظر می رسد که تنها حفره ای بود که می توان از آن به داخل قلعه گام نهاد و پس از عبور از معابر پرپیچ و خم به درون قلعه را پیدا کردمصالح تشکیل دهنده قلعه خشت است . کلیه دیوارهای داخلی و خارجی از خشت پوشیده شده و در پوسته بیرونی، اندودی از کاهگل سطح یکنواخت و همگونی به وجود اورده اند  که بر اثر بادها و باران های متوالی دارای بافت خشن و متخللی گردیده است .

اشتراک گذاری :
دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *