در حال حاضر اینجا

غذاهاي محلي

کشک: یکی از غذاهای مورد علاقه مردم جندق و بیابانک است. کشک را هم به صورت " کله جوش " مصرف می کنند و

 هم پس از ساییدن، با سبزی و نعناع خشک و پیاز همانطور سرد تناول می کنند. در " کله جوش " بنه ساییده شده هم می

ریزند تاهم مقوی باشد و هم خوشبو.

غیر از آبگوشت و انواع پلوها که همه در همه جای کشور معمول است، برخی از آنها عبارتند از :

شل شلی : " لواش گندم " آرد گندم را خمیر می کنند و آنرا روی تاوه " ساج " می پزند. انگاه آنرا به روغن و شیره خرما می آلایند و می خورند.

اشکنه: ابتدا پیاز داغ درست می کنند و در آن آب می ریزند و چند تا تخم مرغ در آن می شکنند و وقتی تخم مرغ ها سفت شد

اشکنه حاضر است.

آب ترشو: اشکنه ای است که با قره قروت " ترف " درست میشود.

انواع آش:

آش هنگ : هنگ علف انغوزه است. این گیاه بو و مزه تندی دارد و در اوایل بهار در دره کوهها می روید. آش هنگ همانند

 دیگر آش ها تهیه میشود و تفاوت آن در سبزی آن است.

پشت غربالو: آشی است که از سبزی و خمیر درست می شود. و خمیر آنرا به پشت غربال می مالند تا بصورت قطعات

کوچک درآید. آنگاه با برگ چغندر و آب در دیگ میریزند و می جوشانند. از دیگر انواع آش می توان از آش جو، آش ارزن

، آرد و شولی نام برد.

برونی : برگ چغندر یا اسفناج را می پزند و با کشک یا ماست می خورند.

حلوا: آرد را با شکر و روغن سرخ می کنند و برای اینکه خوش رنگ شود زعفران و یا زردچوبه به آن می افزایند.

پلو زردو: یک نوع پلو می باشد که در خور از ارزن کوبیده و برگ کلم می پزند.

لواش چرب سمنو: آرد سمنو را خمیر می کنند و روی ساج می اندازند. پس از آنکه قرمز شد با روغن و شیره خرما می آلایند.

کماچ سمنو: کماچی است از سمنو که پس از پخته شدن با شکر تناول می شو.د.

یخنی : خوراکی که مواد اولیه آن عبارت است از حبوبات، گوشت و چغندر

پلو و نان کادر و معاش: کادر و معاش دو گیاه بیابانی است و دانه های ریز روغنی دارد. این دانه ها را برشته و آرد می کنند

و از آرد آن نان و از دانه های برشته پلو می پزند . این خوراک را دیگر کسی تهیه نمی کند.

لنده : آردی است از جوبرشته شده که به آن آرد سیره می گویند. این آرد را با خرما چنگ می زنند و حلوایی به نام لنده پدید

 می آید.

شیره روغن: روغنی حیوانی را با شیره خرما در هم می آمیزند غذایی پر انرژی پدید می آید.

چنگال( چنگمال ) : چنگال آمیزه ای از خرمای زرد، روغن حیوانی، زعفران، هل، دارچین، زنجبیل، لواش سمنو، سیاه دانه،

کنجد است که پس از چنگزدن و مالیدن از خوردنیهای سفره نوروزی به شمار می رود.

برچسب ها:

درباره هتل ،اخبار هتل، گالری تصاویر هتل یه تا ، هتل سنتی یه تا ، تعرفه های هتل سنتی یه تا ، تماس با هتل سنتی یه تا ، رزرواسیون هتل سنتی یه تا ، مسیریابی هتل یه تا ، موقعیت جغرافیایی بیاضه ، راه های بیاضه ، گویش و لهجه بیاضه ، غذاهای محلی بیاضه ، پوشش گیاهی بیاضه ، حیات وحش ،نارین قلعه ، پستی و بلندی بیاضه ، سافاری در بیاضه ، چشمه های بیاضه ، پایاب ها و قنات های بیاضه ، آسیاب بیاضه ، ساباط های بیاضه ، بادگیرهای بیاضه ، خانه های قدیمی بیاضه ، پلی گون های نمک ، رمل و تپه های شنی ، کویر گردی ،بادگیرهای بیاضه

تماس با هتل کویری يه تا


تلفن :
03146346186
03146346187
03146346189
فكس:
03146346191
شماره همراه:
09122196216
ایمیل هتل:
email@yatahotel.ir
شماره پیامک
30008160000024

راه هاي بياضه


مسیرهایی که میتوان به بیاضه راه یافت عبارتند از: